Reklama
 
Blog | Petr Olmer

Minulý týden

4. - 10. září 2006 na blogu Respektu

O tom, že je evropská ekonomika rozjetá, se dá s úspěchem pochybovat. Somálsko je podivný stát. Ptáci ze Švédska překonali rychlost vzduchu. Čeští úředníci mají smůlu. "Nikdy nejsme šťastní z toho, když čtenářům musíme nějaký článek odepřít," řekl Jill Abramson z New York Times při příležitosti odepření článku.

V Bruselu mají čůrajícího chlapečka, výborné hranolky a čokoládu bez rostlinných tuků. Aleš Tůma hodlá vytrvale poškozovat dobré jméno socialistů všech barev a příchutí.

Babičce Natalie Šímové bylo osmdesát šest let. Nevíme, jaký den se vryl do paměti lidem v 19. století.

Reklama

Místo šedi socialistické špatné nálady nastoupila přepracovanost a nezájem. Starší pánové v Oxfordu vyzvídají, odkud jste a co tam děláte. Blogy Respektu píší většinou muži; je to ostuda. Adam Zbiejczuk chtěl být archeologem, cestovatelem, kmotrem mafie, knihkupcem,
majitelem hospody, novinářem, pracovníkem v reklamě, překladatelem,
spisovatelem, šéfem klubu a urbanistou. Ekonomie není věda, ale spíš šarlatánství, a ekonomům se nedá věřit. Houskový podnik ústeckého kraje až do srpna zajišťoval 80 procent obslužnosti houskami.

Podle nového zákona musí výrobci do cigaret přidávat smrtící složku. Roman Rogner si pamatuje, jak se nahrával na přenosný kazeťák – výdobytek elektronického průmyslu 80. let, a měl z toho srandu. Je
vedlejší, zda byl kardinál Vlk opravdu z hloubi své víry pobouřen hrátkami s křížem nebo zda se jen vyjadřoval z titulu své funkce
a jménem instituce, která si na kříž činí téměř copyright. Každý jeden bakalář změní život naší země. Condoleezzu Riceovou rozpláče cibule.

První zápis má být něco jako vizitka. Sedmdesátiletý Phill Niblock je jistě duší lidumil, ale člověk aby měl na čtyři
hodiny jeho halucinogenu dostatečně buržoazní elektronickou výbavu.

To najcennejšie, čo Slovensko má, sú jeho ľudia. Našli si práci, udělali, co se po
nich chtělo a nic za to nedostali. Současná třetí místa se přesouvají úplně mimo cestu z práce domů, třeba na konzoli PlayStation. I prodělek je kšeft, říkával dávný kolega Radomíra Starého. Je tuleň krásné zvíře a kráva ne?